Tutor Blockquote Hover Keluar Gambar
Posted on Wednesday, June 8, 2011| ✎ 0 Awesome
 
haiii..!! hari ni nk buad tuto !! tuto ni amatlah cute..!! tgh blockquote hover keluar gmbar kecik..!!
ok kalo x tahu tgk sini!!

hoversini!

ha!! kan ade gmbar love kecik tuu..!! :D..so yang tu kite nk buad..!! ok jom mulakan.,,,,,,,,,,!!

 Dashboard > Design > Edit HTML.-->Cari code ne :


.post blockquote {

dah jumpe?? lebih baik korang delete code blockquote lama korang tu!!!pas2 paste code baru bawah ni!!bah code yang korang cari tadi!!


background-color: #FBEFEF;border:1px solid #F78181;padding: 5px;}.post blockquote:hover {background-image:url(URL ICON KECIL ANDA);background-position:bottom right;background-repeat:no-repeat;}
Yang merah utk background blockquote tu..!! wajib comel!! ok yang purple pula untuk warna border. Yang biru tu url icon bila dihover eh. Code warna boleh rujuk di sini. !credit kak nana)


ok now..!! korang preview kalo dah oke dan comel sila petik save!!!


that's all..!! selamat mencuba!!
 btw gmbar suke hati lah nk pilih kat mana..!! asalkan jgn yang besar!
Kak nana

 
« Newer Posts | Older Post »
I'm Girl
Assalamualaikum:)
My name Anis for short :) My age is 12 years old! UPSR IS COMING @_@ just follow me if you like this blog and i will follow back :D
|
Facebook


My Heart♥
Creadit
Please notice me! if i not credit your stuff :)
Designer : Anis Maisarah
Background : Una
Header : Iyra
Doodle : Apple
Best View : Google Chrome