Tutorial Blockquote
Posted on Wednesday, June 1, 2011| ✎ 1 Awesome

hai,.... jgn lupa saksikan.. saye dlm rangcangan ewah3..!! hahaha.. ape pulak laaa.. anis membebel ni..
huh... so boring... nk buad ape pom x tau dah skrang so anis nk buad tuto..!! ha!! tuto ni
mmg byk bloggers nk ikut..!! coz benda ni.. mmg lah penting !! PENTING JUGAK!!
WALHAL..jom start

First , cari code bawah nih

]]></b:skin>

 bila dah jumpa , letak code bawah ni kat atas code yang korang cari tu:



.post blockquote {
background:url(URLGAMBAR);
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
padding: 6px;
Border: 1px solid #ff0d62;
margin:1em 20px;
}

Anis's Note:

URLGAMBAR ; ni gantikan la ngn URL background korg !! 

Border: 1px solid #ff0d62; ; yg 1px tu saiz border dia . solid tu boleh dituka jugak dengan dashed ( - - - - ) ataupun dotted ( . . . . ) .#ffod62 tu pulak tukarkan dengan code colour untuk border dia .
walhal.. buat laaaa..!!

p/s: kak nana ni gmbar kak nana and ayat kak nana pom ada..!! harap kak nana x kesah..!!

cara2 nk guna..!!

 * yg dalam kotak merah tu



so.. preview utk selamat then save..!! that's all.. bye..
o0ppsss...


credit: Blog kak nana 

« Newer Posts | Older Post »
I'm Girl
Assalamualaikum:)
My name Anis for short :) My age is 12 years old! UPSR IS COMING @_@ just follow me if you like this blog and i will follow back :D
|
Facebook


My Heart♥
Creadit
Please notice me! if i not credit your stuff :)
Designer : Anis Maisarah
Background : Una
Header : Iyra
Doodle : Apple
Best View : Google Chrome